De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk alle favorieten via het menu.
Blog

Ontslag Brief Voorbeeld: Tips voor een Goede Ontslagbrief

26 juli 2024
Een man is op zijn kantoor een ontslagbrief aan het schrijven.
Baan Zoeken
Deze blog is 2698 keer bekeken

Het schrijven van een ontslag brief kan een uitdagende taak zijn. Het is belangrijk om professioneel en respectvol te blijven, ongeacht de redenen voor je vertrek. In dit blog geven we een voorbeeld van een ontslag brief en een ontslag mail voorbeeld om je te helpen bij het opstellen van je eigen ontslagbrief. Of je nu een fysieke brief schrijft of een e-mail stuurt, deze richtlijnen zullen je begeleiden.

Waar ben je naar opzoek?

 

Voorbeeldbrief Ontslag Nemen

Een formele ontslag brief moet duidelijk en to the point zijn. Hier is een ontslag brief voorbeeld:

[Je naam]
[Je adres]
[Postcode en woonplaats]
[Datum]

[Naam van de ontvanger]
[Bedrijfsnaam]
[Adres van het bedrijf]
[Postcode en plaats]

Betreft: Ontslag

Geachte [Naam van de ontvanger],

Met deze brief wil ik u informeren over mijn besluit om mijn dienstverband bij [Bedrijfsnaam] te beëindigen. Mijn laatste werkdag zal op [datum] zijn, rekening houdend met de opzegtermijn van [aantal weken/maanden] zoals vermeld in mijn arbeidsovereenkomst.

Ik wil u en het team bedanken voor de kansen en ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn dienstverband. Ik ben dankbaar voor de professionele groei die ik hier heb mogen ervaren.

Ik zal mijn uiterste best doen om de overgang soepel te laten verlopen en ben bereid om te helpen bij de overdracht van mijn werkzaamheden.

Met vriendelijke groet,

[Je naam]

 

Ontslag Mail Voorbeeld

Wanneer je ervoor kiest om een e-mail te sturen in plaats van een fysieke brief, zijn er enkele extra overwegingen. Zorg ervoor dat je onderwerpregel duidelijk is en je boodschap professioneel en beknopt blijft. Hier is een ontslag mail voorbeeld:

 

Onderwerp: Ontslag

Geachte [Naam van de ontvanger],

Met deze e-mail wil ik u informeren over mijn besluit om mijn dienstverband bij [Bedrijfsnaam] te beëindigen. Mijn laatste werkdag zal op [datum] zijn, met inachtneming van de opzegtermijn van [aantal weken/maanden].

Ik wil u bedanken voor de kansen en ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn tijd bij [Bedrijfsnaam]. Ik zal mijn uiterste best doen om een soepele overgang te verzekeren en ben bereid om te helpen bij de overdracht van mijn taken.

Met vriendelijke groet,

[Je naam]

 

Het gebruik van een ontslag brief voorbeeld kan je helpen bij het opstellen van een professionele en respectvolle ontslagbrief. Of je nu een ontslag mail voorbeeld of een fysieke brief gebruikt, zorg ervoor dat je duidelijk en beleefd bent. Het is altijd goed om een positieve toon aan te houden en je waardering voor de geboden kansen te uiten. Door deze richtlijnen te volgen, kun je op een professionele manier afscheid nemen van je werkgever.

Het opzeggen van je baan kan een grote stap zijn, maar het biedt ook de kans voor een frisse start en nieuwe mogelijkheden. Ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Klik op de knop hieronder om de nieuwste vacatures te bekijken en je droombaan te vinden bij Baanzoeken.nl.

Vacatures Baanzoeken.nl

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Ontslag Nemen Tijdens Ziekte: Wat Je Moet Weten

Ontslag nemen tijdens ziekte kan complex en stressvol zijn. In onze blog bespreken we juridische aspecten, redenen voor ontslag en belangrijke stappen die je moet overwegen. Blijf goed geïnformeerd en bescherm je rechten. Lees de blog voor essentiële tips en begeleiding, en wees voorbereid voor alles wat er op je pad kan komen.

Man is ziek en vraagt zich af of hij nu ontslag kan nemen